تعداد زیادی از مردم سراسر دنیا به عارضه افت شنوایی دچارند. وجود افت شنوایی در زندگی این افراد تاثیرگذار است. به مرور زمان افت شنوایی منجر به ترس، افسردگی، انزوا ، تنهایی و در نتیجه موجب بروز مشکلات روان شناختی در افراد کم شنوا می گردد. بنابراین جستجوی راه کاری مناسب، مسأله ای حایز اهمیت است. انواع مختلفی از افت شنوایی در درجات مختلف وجود دارد که به دلایل گوناکون حاصل می شوند. اما علایم آنها معمولا یکسان است. اگر شما احساس می کنید که دچار افت شنوايى هستيد پاسخگویی به سوالات زير شروع خوبى خواهد بود:
• آيا اطرافیان شما از بلندی تلويزيون و يا راديوى شما شکایت دارند؟
• آيا شما به علت نشنيدن صدای زنگ در و يا تلفن از شنیدن صدا و دیدن اطرافیانتان محروم ماندید؟
• آيا در گفتگو در محیط های پر سر و صدا دچار مشکل هستید؟
• آيا اطرافیان اظهار دارند که صدای شما در هنگام گفتگو بلند است؟
• آیا به کرات از افراد می خواهید که گفتارشان را تکرار کنند؟
در صورتی که پاسخ شما به هریک از سوالات ذکر شده مثبت باشد، احتمال وجود درجه ای از افت شنوایی می رود. و از شما می خواهیم که جهت انجام آزمایش شنوایی به متخصص شنوایی ما مراجعه نمایید.
اختلال در هر قسمت از سیستم شنوایی می تواند به افت شنوایی منجر گردد. اگر اختلال در گوش خارجی و میانی باشد، آنرا افت انتقالی و اگر در گوش داخلی باشد، آن را افت حسی- عصبی می نامند.
علل افت شنوایی انتقالی
· ناهنجاری هاي گوش خارجی
· اختلال در استخوانچه های گوش میانی
· عفونت گوش میانی
· اتو اسکلروز
· پارگی پرده گوش
· تجمع جرم در گوش
علل افت حسی- عصبی
· ضربه صوتی
· پیرگوشی
· افت مادر زادی
· عوامل ارثی یا ژنتیکی
·علل ثانویه سایر بیماریها
اقداماتی به منظور ارتقا سطح شنوایی
امیدواریم که هم اکنون اطلاعات مفیدی در جهت رفع نگرانی های شما به هنگام مواجهه با افت شنوایی در دسترس شما قرار داده باشیم. اکنون می توانید گام های بعدی را جهت ارتقا میزان سطح شنوایی بردارید چرا که هر چه بیشتر معطل کنید استفاده از سمعک سخت تر خواهد بود. به مرور زمان سازگاری با سمعک برای شما آسان تر می شود بعلت اینکه مدت زمان زیادی شما از شنیدن صداهای طبیعی محروم بوده اید و مغز شما شنیدن را از یاد برده است. احساس عاطفی و روان شناختی شما ممکن است متعاقبا تحت تاثیر قرار گیرد.
لیست کارهایی که بایستی در این مرحله انجام داد:
1انجام آزمایش شنوایی که توسط کارشناس شنوایی انجام میپذیرد
2انتخاب بهترین و مناسبترین سمعک برای شما
3تهیه قالب اولیه از گوش شما
4فیتینگ یا تنظیم سمعک که این کار نیز به توسط کارشناس شنوایی انجام میشود
5یادگیری از لذت بردن از صدا:یادگیری به منظور شنیدن به وسیله ی سمعک مستلزم زمان و صبوری شما در آغاز کار است
سمعک چیست؟
سمعك (Hearing Aid) تقويت كننده هاي الكترونيكي كوچكي است كه به فرد كمك مي كند تا صداها را بهتر بشنود . سمعك صداها را براي فرد كم شنوا طوري تقويت مي كند كه فرد بتواند به راحتي بشنود ، با ديگران ارتباط برقرار كند و در فعاليتهاي روزمره حضور داشته باشد.
همانطور که افت شنوایی شکل های مختلفی دارد، سمعک ها نیز دارای اشکال مختلف می باشند.
معمول ترین انواع سمعک ها عبارتند از :
1· کاملاً داخل کانال (CIC)
کوچکترین نوع سمعک بوده و تقریباً در داخل گوش دیده نمی شود. تمام اجزای این سمعک در یک محفظه کوچک، در داخل مجرای گوش قرار می گیرد.
2· داخل کانال (ITC)
این سمعک کمی بزرگتر از مدل CIC می باشد و کماکان در قسمت داخل مجرا قرار می گیرد . باتری آن کمی بزرگتر بوده، کاربرد این سمعک در افت های شنوایی ملایم تا متوسط می باشد.
3· داخل گوشي (ITE)
این سمعک در محدودۀ وسیعتری از افت های شنوایی کاربرد دارد. باتری آن کمی بزرگتر بوده و دارای سوییچ تلفن می باشد. کار با این سمعک برای اغلب افراد آسان و راحت است.
4· پشت گوشي (BTE)
تمامی قطعات این سمعک در محفظه ای قرار دارد که پشت گوش فرد جای می گیرد. در این سمعک صدا از طریق یک شیلنگ و قالب گوش، به گوش فرد منتقل می شود. بدلیل مقاوم بودن، این مدل اکثراً برای اطفال و کودکان توصیه می گردد. این سمعک ها به دلیل تقویت کننده قویتر و باتری بزرگتر، توانایی ارائه قدرت بیشتر در مقایسه با انواع داخل گوشی را دارا هستند. این سمعک ها در رنگ های مختلف مطابق با رنگ پوست و مو و سليقه فرد ارائه می شوند.
.
چاپ خبر - ارسال شده در جمعه 24 آبان 1392 ساعت 08:08:25 - مشاهده (7660)
- نظرات
- درباره این پست
تاریخ ارسال | 1391/09/07 |
توسط | مدیریت سایت |
تگهای خبر | |
درباره این پست |